Duedtie/Duodji/Duodje - Samisk husflid og håndverk.

Duedtie/Duodji/Duodje – samisk husflid og håndverk

Søn 5. Feb 12.00 - 16.00

Sverresborg museum (Kart)

Billettinformasjon kommer

I anledning jubileet Tråante 2017 inviterer Sverresborg Trøndelag folkemuseum til utstillingen "Duedtie/Duodji/Duodje – samisk husflid og håndverk".

Denne tittelen rommer tre utstillinger med fokus på Duedtie/Duodji/Duodje som er betegnelsen på samisk tradisjonshåndverk og husflid skrevet på de tre samiske språkene som finnes i Norge.

To av utstillingene er produsert av Sameslöjdstiftelsen Sámi Duodji og Ájtte, Svenskt Fjäll- och Samemuseum. Dette er utstillingene Made in Sápmi som mønstrer samisk håndverk og design fra hele Norden og Modern Classics som viser hvordan 10 kvinnelige samiske håndverkere arbeider med tradisjonshåndverk for moderne bruk. Den tredje utstillingen har et særlig fokus Sverresborgs samiske samling som hovedsakelig består av sørsamisk tradisjonshåndverk, husflid og foto.

Sverresborg Trøndelag folkemuseum i samarbeid med Sameslöjdstiftelsen Sámi Duodji og Ájtte, Svenskt Fjäll- och Samemuseum presenterer tre utstillinger under fellestittelen Duedtie/Duodji/Duodje – samisk husflid og håndverk

Utstillingsåpning
Åpning av utstillingene skjer i Sverresborgs hovedbygg lørdag 04.02.17 kl 15:30. Åpningsarrangementet er gratis.

Billetter og priser
Åpningstider og billettpriser etter åpningen finnes på museets hjemmesider.

Utstillingen vil stå fram til julen 2017.