AiluValle, MaxidaMärak, SlinCraze kommer til jubileumsuken i Trondheim!

Konsert: Maxida Märak / SlinCraze / Ailu Valle / YAR1Y

Fre 10. Feb 20.00 - 22.00

Rockheim (Kart)

Åpent arrangement

Rockheim, Riddu Riđđu og Márkomeannu inviterer til festkveld med noen av Sápmi`s sterkeste stemmer.

Dette skjer i samarbeid med Tråante 2017, feiringen av 100-årsjubileet av samenes første landsmøte i Trondheim.

Maxida Märak er en modig protest-joiker som blant annet har markert seg i kampen mot gruveindustrien i Sápmi. Med ærlige og politisk ladde tekster, er hun kjent for å ofte gi «for mye» enn for lite. Til Rockheim kommer hun med en ny Ep i lomma og et splitter nytt live-sett.

SlinCraze startet med musikk og rap bare 14 år gammel. Tekstene hans handler om hvordan livet som same kan være, et liv der man kan møte på både fordommer og rasisme. Budskapet til SlinCraze er fred, kjærlighet og aksept uansett religion, kultur og legning!

Med politiske tekster og enestående vokalteknikk har den finsk-samiske rapperen Ailu Valle gjort seg bemerket. Han rapper blant annet om hvordan den vestlige levemåten ødelegger naturen og samenes livsgrunnlag. Med seg har Valle livebandet Trio Boogiemen.

YAR1Y (Yarsem Galkin) fra Lovozero i Russland er inspirert av Eminem og rapper på kildinsamisk – et språk som snakkes av anslagsvis 700 personer i hele verden og som er på Unescos liste over truede språk. YAR1Y har hørt på rap så lenge han husker og begynte selv å rappe etter å ha sett filmen 8 Miles som 16-åring. På scenen vil YAR1Ys bror Efim Galkin også delta.

Prosjektgruppe;
Rita Mienna og Karoline Trollvik, Riddu riddu
Susanne Langstrand-Andersen, Markameannu
Ida Marie Bransfjell, Tråante 2017
Anne Fossen, prosjektleder, Rockheim