Kråkene/Garjjat, Britta Marakatt-Labba, 1981. Fotograf: Aad Hoogendoorn

KUNSTNERSAMTALE MED BRITTA MARAKATT-LABBA

Tir 2. Mai 12.00 - 14.00

UiT, Ardna (Kart)

Åpent arrangement

Velkommen til kunstnersamtale med Britta Marakatt-Labba på Universitetet i Tromsø, Arnda, Samisk kultursenter.

Britta Marakatt-Labba arbeider med motiver som inneholder scener fra hverdagen, fortellinger om samisk kultur og historie, og hun belyser konflikter mellom urfolket og det norske samfunnet i spørsmål om ressursutnytting. Marakatt-Labba bruker nål og tråd som arbeidsredskap, og broderiene er som regel utført på lin. Hennes største og mest markante verk ble laget til Teorifagbygget, hvor hun har brodert samisk mytologi og historie inn i en nesten 24 meter lang frise (uten tittel) som er inspirert av Bayeux-teppet i Frankrike.

Marakatt-Labba skal snakke om verkene sine den 2. mai kl. 12.00 på UiT, i anledning Kunst i offentlige rom sitt 40-årsjubileum.

I 2017 er det 40 år siden Kunst i offentlige rom ble etablert. Jubileet er en anledning til å gjennomføre en ekstraordinær satsing på formidling av verkene i den store samling av kunst i offentlige rom. Universitetet har over 350 verk og det skal feires! Kunstnersamtalen blir etterfulgt av lansering av en digital kunstvandring på universitetet.