Márkomeannu 27. - 29. juli 2017

Tor 27. Jul 13.00 - 23.00

http://www.markomeannu.no/ (Kart)

kr690,- / kr150,- (Kjøp billetter)

Tråante 2017 – samisk 100 års jubileum

Márkomeannu markerer og feirer Tråante 2017 med ulike programposter:

márkomeannu#EANAN
Årets bestillingsverk på Márkomeannu samler 5 samiske kunstnere for å skape samisk samtidskunst i marka. Bestillingsverk utfordrer Joar Nango, Unn Kristin Laberg, Anders Sunna, Matti Aikio og Katarina Pirak Sikku til å skape kunst i naturen rundt festivalen.

Foto & Fortellinger
Bildeutstillingen "Foto & Fortellinger" viser gamle bilder fra tiden mellom 1910 og 1925, og forteller historien om samisk liv og kultur i Sør-Troms og Nordre-Nordland. Utstillingen er hovedmarkeringen av Tråante 2017 til
Várdobáiki samiske senter, og åpnes for første gang på Márkomeannu.

Hva har du gjort for å gjøre Elsa Laula stolt i dag?
Komikeren Trine Lise Olsen er hovedpersonen i samtalen "Hva har gjort for å gjøre Elsa Laula stolt i dag?", som tar sikte på å speide fremover i tid, men også ta opp utfordringer vi har i dag – på en litt annerledes måte. Samtalen ledes av den unge sørsamen Johan Martin Steinfjell.

Vuolla & Vuoigatvuođat
"Pils og Poesi" blir til "Vuolla & Vuoigatvuođat" (Øl og rettigheter) i år, og vi får høre Gerd Mikalsen fra NordTroms lese fra Farsmålet, aktivisten, kunstnere og forfatter Maret Anne Sara, og en ung lokal forfatterspire, Ánná Káisá Partapuoli.

Várdobáiki-seminaret: "Ingen fortalte nokka"
På årets Várdobáiki-seminar får vi et innblikk i det som har vært lukkede rom, med kun adgang for kvinner. Hvem fikk man hjelp av under en fødsel? Og hva gjorde man når det ikke eksisterte menskopp eller engangsbind?

Lag din egen superhelt (barneprogram)
Barna skal så klart også få ta del i feiring, og i år får de lage sin helt egne superhelt. Kanskje den kjente foregangskvinnen Elsa Laula gjenoppstår? Eller kanskje helt nye helter lages.

Program og info se Márkomeannu.