Marita Isobel Solberg. Foto: Piero Viti.

Performance: Holm/Mikalsen/Solberg

Ons 8. Feb 18.00 - 20.00

Trøndelag senter for samtidskunst (Kart)

Åpent arrangement

"Show Me Colour" er en serie event med billedkunst, performance, tekst, lyd, aksjoner, musikk. Performance med Geir Tore Holm, Elina Waage Mikalsen og Marita Isobel Solberg er en del av "Show Me Colour".

«Show Me Colour: Resistance and Advocacy in Contemporary Sami Art» er et samarbeidsprosjekt mellom Trøndelag senter for samtidskunst, RAKE Visningsrom og Samisk senter for samtidskunst / Sámi Dáiddaguovddáš, og er støttet av Sametinget og Norsk Kulturråd.

Under TRÅANTE 2017 inviterer vi til flere performance og kunstnersamtaler med et mangfold av utøvere innen den samiske samtidskunsten.

• "Sjøsamiske metaforer" en performance av Marita Isobel Solberg
• Performance av Geir Tore Holm og Elina Waage Mikalsen.

MARITA SOLBERG arbeider i grenselandet mellom kunst, liv og vitenskap, med hovedfokus på lyd, performance og installasjoner. Å være en emigrant fra Manndalen – en dal i Nord-Troms hvor den sjøsamiske arven er sterk – har på mange måter innvirkning på hennes kunstneriske arbeid. GERI TORE HOLM kommer også i fra Manndalen. Som kunstner arbeider han med våre forbindelser til naturomgivelsene. I utstillingen ved RAKE Visningsrom viser han et utvalg kunstverk som alle dreier seg om Solen. Solen som kilde for alt liv, og som styrer vår hverdag. På Trøndelag senter for samtidskunst kan du denne kvelden oppleve ham i samarbeid med ELINA WAAGE MIKALSEN. Hun er et ungt multitalent fra Tromsø, som skaper kunst og musikk med utgangspunkt i sjøsamisk kultur og historie.

Les hele programmet for “Show me Colour” på www.samtidskunst.no
Lohkh ellies programmem «Show me Colour» sæjrosne: www.samtidskunst.no