Foto: Suohpanterror "Together we rise

Performance og kunstnersamtaler: Suohpanterror/Anders Sunna/Sissel Bergh/Sami Girl Gang

Tor 9. Feb 18.00 - 20.00

Trøndelag senter for samtidskunst (Kart)

Åpent arrangement

Performance og kunstnersamtaler."Show Me Colour - Resistance and Advocacy in Contemporary Sami Art" presenterer et mangfold av utøvere innen den samiske samtidskunsten.

«Show Me Colour: Resistance and Advocacy in Contemporary Sami Art» er et samarbeidsprosjekt mellom Trøndelag senter for samtidskunst, RAKE Visningsrom og Samisk senter for samtidskunst / Sámi Dáiddaguovddáš, og er støttet av Sametinget og Norsk Kulturråd. Under TRÅANTE 2017 inviterer vi til flere performance og kunstnersamtaler med et mangfold av utøvere innen den samiske samtidskunsten.

• Performance av Suohpanterror
• Performance av Sami Girl Gang
• Kunstnersamtale om politisk kunst og samisk historie med kunstnerne Sissel M. Bergh og Anders Sunna, moderert av kurator Jan-Erik Lundström.

SUOHPANTERROR er et samisk aktivistkollektiv som arbeider politisk for samiske rettigheter gjennom performance og gatekunst. SAMI GIRL GANG består av den svenske kunstneren CAROLA GRAHN og den norske kunstneren SILJE FIGENSCHOU THORESEN, begge arbeider med utgangspunkt i samisk identitet og kultur. SISSEL M. BERGH er kunstner bosatt i Trondheim, og står bak det store sørsamiske utstillingsprosjektet «Dalvedh». Nå arbeider Bergh med en filmserie og et bokprosjekt om sørsamisk kultur langs kysten av Trøndelag. ANDERS SUNNA er samisk kunstner og aktivist bosatt i Jokkmokk i Sverige. Hans malerier og graffitikunst er ofte politiske med utgangspunkt i samisk historie. JAN-ERIK LUNDSTRÖM er en svensk kurator og direktør ved Samisk senter for samtidskunst / Sámi Dáiddaguovddáš.

Les hele programmet for “Show me Colour” www.samtidskunst.no
Lohkh ellies programmem «Show me Colour» sæjrosne: www.samtidskunst.no