Rein - Tråante 2017. 6.-8. februar. Foto: P O Skjellan.

Marked i lavvoen på Torvet

Ons 8. Feb 12.00 - 19.00

Torvet (Kart)

Åpent arrangement

6.-8. februar arrangeres "REIN – Tråante 2017" i den store lavvoen på Torvet i Trondheim. Dette blir tre fantastiske dager fylt av folkeliv, smak og opplevelse.

Det blir kjempestemning på Torvet da 12 lavvoer bygges sammen til én, midt i hjertet av Trondheim. 32 utstillere har med seg det beste av reinkjøtt, duedtie og samisk design. I tillegg har vi kokkelering og kulturelle innslag:

Mandag 6. februar

Kl. 12.15
Offisiell åpning ved Mat- og Landbruksminister Jon Georg Dale og leder i Norske Reindriftsamers Landsforbund, Ellinor Jåma
Kl. 13.30
Kokkelering med MatPrat, inspirasjon og smaksprøver
Kl. 14.30
Kokkelering med MatPrat
Kl. 15.00
Joiking, 5 artister
Kl. 16.00
Prisutdelinger v/Mat- og Landbruksminister Jon Georg Dale og leder i Norske Reindriftsamers Landsforbund, Ellinor Jåma
Kl. 16.30
Kokkelering MatPrat
Kl. 17.30
Kokkelering MatPrat
Kl. 18.30
Kokkelering MatPrat

Tirsdag 7. februar
Kl. 13.00
Barn kokkelerer med MatStart, inspirasjon og smaksprøver
Kl. 13.30
Sámi Jienat underholder
Kl. 14.00
Barn kokkelerer med MatStart
Kl. 15.00
Joiking, 5 artister
Kl. 16.00
Barn kokkelerer med MatStart
Kl. 16.30
Sámi Jienat underholder
Kl. 17.00
Barn kokkelerer med MatStart
Kl. 18.00
Barn kokkelerer med MatStart

Onsdag 8. februar
Kl. 13.00
Kokkelering med Thomas Borgan, inspirasjon og smaksprøver
Kl. 13.30
Kalle Urheim underholder
Kl. 14.00
Kokkelering Thomas Borgan
Kl. 15.00
Joiking, 5 artister
Kl. 16.00
Kokkelering Thomas Borgan
Kl. 17.00
Kokkelering Thomas Borgan
Kl. 17.30
Kalle Urheim underholder

Joiking, 5 artister:
- Tomas Marainen, Øvre Soppero, Sverige
- Laila Somby Sandvik, Karasjok
- Annelise Varsi, Tana
- Tore Bongo, Alta
- Inga Marja Sarre, Kautokeino

Satsingen fremmer norsk reinkjøtt og reindriften, et mangfold av smak og særpreg fra helten på vidda. Dette er i samarbeid med Tråante 2017, som er den nasjonale feiringen av 100-årsjubileet for samenes første landsmøte i Trondheim i februar 1917.

Oi! Trøndersk Mat og Drikke står for den tekniske gjennomføringen av arrangementet "REIN – Tråante 2017", på oppdrag fra Markedsutvalget for reinkjøtt, Innovasjon Norge og Reindriftens Utviklingsfond.