Den prisbelønte filmen, som er produsert av Nordisk Film Production, innleder jubileumsuka Tråante 2017. Foto: Sophia Olsson.

Sameblod

Søn 5. Feb 18.00 - 19.30

Nova kinosenter (Kart)

kr150,- Dette arrangementet er utsolgt

Det er en ære for Internasjonalt Samisk Filminstitutt sammen med Tråante 2017 å invitere til jubileumsvisning av Amanda Kernells Sameblod.

Den prisbelønte filmen, som er produsert av Nordisk Film Production, innleder jubileumsuka Tråante 2017. Dette skjer den 5. februar på Nova kino i Trondheim, hvor både inviterte gjester og andre er velkommen. Et visst antall billetter ble lagt ut for salg den 21. november kl 12. Billettene ble utsolgt på 10 minutter.

Amanda Kernell har med Sameblod gjort en imponerende debut, der hun entrer den internasjonale filmscenen med filmpriser i både Venezia Film Festival og nå nylig Tokyo Film Festival, der også hovedrolleinnehaver Lene Cecilie Sparrok vant prisen for beste kvinnelige skuespiller. Filmen er hyllet over hele verden med strålende kritikker i filmmagasinene og har hatt visninger på A-filmfestivaler.

For Internasjonalt Samisk Filminstitutt er det viktig at Sameblod kommer «hjem» til det sør-samiske området og til det samiske publikum.

Dette er den første sør-samiske spillefilmen noensinne. I tillegg er den regissert av en kvinne. En av initiativtagerne til det første samiske landsmøtet, som ble holdt i Trondheim for hundre år siden, var også en kvinne. Vi samles i Elsa Laulas ånd til en sterk filmopplevelse i Trondheim.

Vi gleder oss til jubileumsvisningen, som er et samarbeid mellom Internasjonalt Samisk Filminstitutt, Tråante 2017, Storytelling Media.

Sted og tid:
Nova Kino 5. februar 2017 kl 18:00