Sameflagget / Sami flag /

Samekonferansens temadag ”Oktasaš Sápmi - Et felles Sápmi”

Tor 9. Feb 10.00 - 17.30

Scandic Lerkendal (Kart)

kr0,- / kr295,- (Kjøp billetter)

Temadagen er fylt med interessante og inspirerende foredrag og diskusjoner om Sápmis felles nåtid og fremtid.

Vi feirer 100 år med samisk organisering med denne temadagen ”vårt felles Sápmi". Hvor langt har vi kommet i vår samiske samfunnsbygging og hvilke framtidige utfordringer står vi overfor?

Det vil bli en minnerik dag hvor det samiske folk kommer sammen fra nord til sør, fra øst til vest. Det vil være en dag hvor vi møtes, diskuterer og blir inspirert. På Samekonferansens temadag møtes Sápmis politiske ledere og representanter for samiske organisasjoner og institusjoner, sammen med internasjonale venner og gjester.

Temadagen er en del av den 21. Samekonferansen som pågår fra 9. til 11 februar. Samekonferansen arrangeres hvert fjerde år og er Samerådets øverste organ. Konferansen velger Samerådets medlemmer og vedtar en deklarasjon som fastsetter prioriteringene for Samerådets arbeid for de neste fire årene. Samekonferansen er åpen for tilhørere også 10-11. februar.

Temadagens språk vil være samisk, engelsk, russisk og skandinavisk.

Deltakelse ved temadagen er kostnadsfritt. Deltakerne dekker selv sine egne eventuelle kostnader. Program og praktisk informasjon finnes på Samerådets hjemmeside.