Boklansering der fotograf og forfatter Susanne Hætta forteller om prosessen og viser fotografier av Mari Boine, slik du aldri har sett artisten før.

Mari Boines liv i fotografier

Tir 7. Feb 14.00 - 15.00

Trondheim folkebibliotek (Kart)

Åpent arrangement

Mari Boine portretteres i en ny praktbok. Fotograf og forfatter Susanne Hætta presenterer fotografier og forteller om prosessen med å jobbe med artisten.

Mari Boine har vært Sápmis viktigste stemme de siste 30 årene. Hennes musikk har nådd langt utenfor landegrensene. Fotograf og forfatter Susanne Hætta har fulgt Boine med kameraet i over to år. Hætta har fulgt stjernen i hverdagsliv, friluftsliv, plateinnspilling og konserter i inn- og utland. Resultatet er en praktbok på nordsamisk og engelsk: ”Mari Moments – Mari Liibbat”. Boines ord kombinert med Hættas fotografier skaper en nærhet til en artist vi alle kjenner til, men kanskje ikke kjenner. I jubileumsåret Tråante 2017 utkommer boka den 6. februar, som en hyllest til en samisk artist som har betydd enormt for anerkjennelsen av det samiske folket og de samiske stemmene.

Fotograf og forfatter Susanne Hætta forteller om prosessen og viser fotografier av Mari Boine, slik du aldri har sett artisten før. Boka kan kjøpes etter arrangementet (du kan betale med kort). Velkommen!

Følg ”Mari Moments – Mari Liibbat” på Facebook: https://www.facebook.com/marimoments/

Arrangementet er i samarbeid med Trondheim folkebibliotek og Sør-Trøndelag fylkesbibliotek. Utgivelsen er støttet av Sør-Trøndelag fylkeskommune og Sametinget i Norge.