Sunrise. Photo: Geir Tore Holm.

Utstillingsåpning, Geir Tore Holm

Tir 7. Feb 19.00 - 20.30

Rake (Kart)

Åpent arrangement

"Show Me Colour" er en serie event med billedkunst, performance, tekst, lyd, aksjoner, musikk. Geir Tore Holm er en del av "Show Me Colour".

Utstillingsåpningen med Geir Tore Holm blir en happening med DJ.

Geir Tore Holm (f. Tromsø, 1966). Oppvokst i Manndalen i Kåfjord. Han bor og arbeider på gården Ringstad i Skiptvet, Østfold.

Parallelt til individuelt arbeide med video, fotografi, skulptur, performance og installasjoner, har han formidlet, skrevet om og undervist i samtidskunst siden han gikk ut fra Kunstakademiet i Trondheim i 1995. Siden etableringen av Balkong i Trondheim i 1993, med bruk av boligen som visningssted har undersøkelser av sammenhengene for kunstnerisk praksis og kunst som praktisk dialog vært sentral i virksomheten. De hjemmebaserte erfaringene har ført til et vidt spekter av engasjement. I 2003 startet han sammen med sin partner Søssa Jørgensen arbeidet med Sørfinnset skole/ the nord land i Gildeskål i Nordland. Dette evige prosjektet dreier seg om naturbruk, økologi, kunnskapsutveksling og byggevirksomhet. Han er med i Ensayos, et kollektivt forskningsprosjekt med utgangspunkt i naturparken Karukinka på Tierra del Fuego, Chile.

Geir Tore Holm var prosjektleder for etableringen av Kunstakademiet i Tromsø i 2007 og er stipendiat i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Kunsthøgskolen i Oslo med prosjektet Poetikk for estetikk i endring. Han er innehaver Statens garantiinntekt for kunstnere og mottaker av John Savio-prisen 2015.