Utstillingsåpning; Nettverksbyggeren Elsa Laula Renberg

Lør 4. Feb 12.00 - 15.00

Vefsn Museum, Jacobsenbrygga (Kart)

Åpent arrangement

Vefsn Museum har gleden av å invitere til åpningen av utstillingen Nettverksbyggeren – Elsa Laula Renberg, på Jacobsenbrygga i Sjøgata her i Mosjøen.

Sørsamekvinnen Elsa Laula Renberg fortjener en egen utstilling der vi presenterer henne som person og det iherdige arbeidet hun nedla for å samle samene til et første landsmøte for hundre år siden. Feiringen blir stor i hele 2017, og vi har lagt åpningen litt i forkant av alt som skjer i Trondheim fra 5.- 12. februar.

Program åpningshelgen:

– Åpning lørdag 4. feb kl 12:00 ved Jon Kappfjell fra Sametinget. Vefsn ensemblet spiller musikk av Frode Fjellheim. Mildrid Søbstad informerer om skulptur av Elsa Laula Renberg (åpent kl 12-15, gratis for alle)

– Søndagsåpent 5. feb (kl 12-15)

– Samefolkets dag 6. feb: kl 11 Kransenedleggelse ved Elsa Laula Renbergs grav (Dolstad kirkegård). Kl 12 Gratis omvisning med kaker og kaffe i utstillingen.

Utstillingen vil være åpen for publikum til og med april 2018.

Vi tilbyr gruppeomvisninger for både skoleelever og andre grupper som ønsker det. Kontakt oss på e-post: katrine@helgelandmuseum.no eller telefon 75 11 01 22 for å lage en avtale.